06 - 430 583 00

SPH Sportcafé 18 mei 2022

20-05-2022

SPH Sportcafé 18 mei 2022

Het Sportcafé, dat werd georganiseerd door het Sport Platform Huizen werd een "Night to remember"!

Een goede opkomst van sportverenigingen met veel nieuwe gezichten, een voltallig team sportbeleidsmedewerkers Gemeente en inspirerende sprekers en gasten. 

SPH Voorzitter a.i. Carolina van den Bouwhuijsen opende de avond met een voorstelrondje van het SPH bestuur, maar ook van de (nieuwe) sportbeleidsmedewerkers. Zij deed ook een oproep voor een SPH voorzitter, omdat zij deze functie tijdelijk vervult.

Avondvoorzitter Danny Meuken nam de regie over en bracht alle aanwezigen in beweging, door met elkaar in gesprek te gaan en ook van tafel te wisselen!

Centraal stonden de sportverenigingen: ontmoeten, met elkaar in gesprek en verbinden

Om de verenigingen te ondersteunen was het kernteam Lokaal Sportakkoord  aanwezig en werden de 'good practices' in de spotlights gezet. Kleine Huizer Roei Vereniging met 2 roeibakken, die op het droge gebruikt kunnen worden, Wieler Toer Club met het prachtige Mountain Bike Parcours en HSV De Zuidvogels, die er alles aan doet om een inclusieve vereniging te zijn!

Waar alle verenigingen momenteel tegen aan lopen is het tekort aan vrijwilligers en ook aan jeugdige vrjwilligers, wat zorgelijk is voor de toekomst.

Het was dan ook verfrissend dat op deze avond de jongeren,die te gast waren, van zich lieten horen:

Resio Schröder is 16 jaar, voetbalt bij svHuizen, is trainer, maar ook scheidsrechter en wil met zijn inbreng anderen enthousiasmeren om te voetballen! Hij vindt het ook belangrijk om iets terug te doen voor zijn club!

Matthias Thomson, Stagiair bij de Gemeente, doet als Afstudeeropdracht een onderzoek bij de sportverenigingen over hun vrijwilligersbeleid om uiteindelijk advies hierover uit te kunnen brengen.

Uitgebreid werd er ook aandacht besteed aan de breed motorische ontwikkeling van jonge kinderen. Gastspreker Jan-Bram van Luit hield een gedreven betoog om hier meer aandacht aan te besteden. 

Liesbeth Schoppen,Gemeente,  informeerde de verenigingen over de laatste ontwikkelingen.

Het SPH bestuur verwelkomde twee nieuwe verenigingen: Kleine Huizer Roei Vereniging en Wieler Toer Club, waarvan de respectievelijke voorzitters het convenant tekenden.

Het SPH informeerde de verenigingen wat er de komende op de agenda staat:

1. de Sportkrant,  vanuit het Lokaal Sport Akkoord is een aanvraag namens de verenigingen ingediend om het voor elke vereniging mogelijk te maken een artikel te plaatsen en zich extra te profileren tijdens de Sportmaand.

2. Datum VCP training, 18 juni 2022. Aanmelden is nog mogelijk bij secretaris@sportplatformhuizen.nl

3. Geplande Veilig Actief avond 22 juni 2022.

4. Vitaliteitsweek voor senioren Old Stars (t/m vrijdag 20 mei). Een mooie gelegenheid voor clubs om hun sportaanbod voor ouderen te promoten.

Als afsluiting van de avond werden alle vrijwilligers door het SPH bestuur bedankt. Fei, 16 jaar, zit middenin haar examenweek, maar kwam desondanks graag piano spelen om de vrijwilligers in het zonnetje zetten.

De derde helft kon daarna ingezet worden met een drankje en gezonde groente snacks!

En zo werd het een "night to remember"!

Met dank aan svHuizen voor hun gastvrijheid en de inzet van de barvrijwilliger Netty!

>>SPH Sportcafé 18 mei 2022

Wij helpen u graag verder
Neem contact op