06 - 430 583 00

Sportmaand September 2022

 

 

 Sportagenda 

September Sportmaand!

(Deze agenda is niet volledig en wordt elke dag aangevuld en aangepast!)  

 

Voor meer informatie over de activiteiten bij de sportvereniging: https://sportplatformhuizen.nl/clubs/

1 september - Verschijningsdatum 4e editie Sportkrant, overhandiging Sportkrant aan wethouder Sport,

Fleur van der Kleij.

maand september: 1 maand gratis badmintonnen uitproberen bij badmintonvereniging Huizen'96!

maand september: meld je aan voor een proeftraining bij basketbalvereniging Quick Runners: info@quickrunners.nl

maand september: Kom gewoon binnen lopen bij biljartverenging De Bun. Openingstijden 13.00 tot 16.30 uur en van 19.00 tot 23.30 uur

maand september: Gratis 3 x meespelen bij Jeu de Boulesclub Huizen op maandagmiddag!

maand september: Gratis proefles bij Sporthart 't Gooi!

maand september: Vrijblijvende proeftraining bij Huizer Hockeyclub, word je lid? Dan dit seizoen geen inschrijfkosten.

3 september - 09.30 uur - Bambini Club Tafeltennisvereniging Bijmaat (voor iedere speler ligt een tafeltennis sleutelhanger klaar, ook voor je vriend of vriendin, die mee doen!).

3 september en op alle zaterdagen in september

10 september - 11.00 uur Opening September Sportmaand door wethouder Sport op Plein 2000, gevolgd door sportdemonstraties van de sportverenigingen tot 13.00 uur.

13 september  - Doortrappen! (Versa welzijn/buursportcoaches)

(Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert hen zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Het lokale netwerk rondom de oudere in elke gemeente helpt daarbij.

Informatie: annerike@sportadviesgroep.nl

16 september - 25 september - Start NOC*NSF Nationale Sportweek 
 
13-17 september -  AVOH JLM solo race

De JLM race 2022 wordt gehouden van dinsdagavond 13 t/m 17 september 2022.

Dinsdagavond wordt er verzameld in Pampushaven waar omstreeks 20.00

ook het palaver zal plaatsvinden.

Dagelijks wordt een wedstrijdbaan gevaren van 20 tot 25 mijl.

 – Woensdag van Pampushaven naar Enkhuizen.

 – Donderdag van Enkhuizen via  de VF-B naar Medemblik.

 – Vrijdag van Medemblik naar Hoorn.

 – Zaterdag vanuit Hoorn huiswaarts.

18 september - Training Gooimeerloop(30 oktober), avZuidwal. Een prachtige route van ca. 40 km die loopt van AV Zuidwal richting Stichtse brug, door de bossen van het Cirkelbos, Almere Hout, Almere Haven en daarna via de Hollandse brug naar Muiderberg, Naarden Vesting, Bikbergen en via de Byvanck weer terug naar AV Zuidwal.
 
24 september - Open Huis Bridgeclub ACOL van 11.00 - 13.00 uur, koffie en thee staan klaar!

 

 

 

--------------------------------------------------------------

 

Sportmaand September 2021

 

 

Je ziet het overal om je heen, wat is weer fijn om te kunnen sporten! Met elkaar of met een andere vereniging, elkaar uitdagen om nog beter te worden en samen jezelf te overwinnen.

De September Sportmaand staat voor de deur en we kunnen elkaar weer ontmoeten in de sport! 

De Sportmaand is bedoeld om jouw sport te promoten, leden en nieuwe vrijwilligers te werven, maar ook diegenen die zijn gestopt weer te verwelkomen in de vereniging.

Ook voor de vele supporters en vaste bezoekers van de derde helft was hun wekelijks uitje naar hun club een groot gemis! Ook dat is, onder bepaalde voorwaarden, weer mogelijk.

De Sportmaand is ook dé gelegenheid om jouw sport en jouw vereniging in de schijnwerpers te zetten, we mogen weer, en iedereen kan meedoen!

Geen grootse September Sportmaand opening tijdens de Huizerdag op Plein 2000, maar wel een ode aan de sport: een Olympische parade! Alle sportverenigingen, die aangesloten zijn bij het Sport Platform Huizen, doen mee. Maar ook overige sportaanbieders en organisaties die met sport en bewegen te maken hebben zijn welkom! Iedereen is welkom, diversiteit en inclusief sporten staan centraal!
 
De Olympische Parade wordt gehouden op zaterdag 18 september van 10.00-11.00 uur!
 
Het is de bedoeling dat 2, max. 4 sporters per organisatie meelopen in eigen clubtenue met een vlag of banner van hun club.
Teveel publiek kan er nog niet live bij aanwezig zijn, gelet op de nog geldende covid maatregelen. We zullen de parade dan ook live laten stream, zodat dit ook live vanuit huis te volgen is. Drone en filmopnames worden gemaakt en zullen worden gedeeld.
 
Bestuurders van de verenigingen, sportbeleidsmedewerkers, de gemeenteraad en het college zijn/worden uitgenodigd.
Naast wethouder Sport, zullen de burgemeester en wethouders allen aanwezig zijn om het défilé af nemen!
 
Een feestje, dat we samen gaan vieren!
 
Welkom in de sport!

 

Foto's: Frank Bakker

 

 

September Sportmaand wordt Sportweek in 2020!

Sport doet iets met je!

De NOC*NSF Nationale Sportweek  (18 t/m 27 september 2020) is een onderdeel van de Europese week van de Sport. Samen kunnen we Europa inspireren om meer te bewegen. 

De NOC*NSF Nationale Sportweek is in Huizen uitgegroeid tot September Sportmaand, waarin meerdere sportaanbieders meer tijd hebben om nog meer inwoners in beweging te krijgen!

In Huizen organiseert het Sport Platform Huizen in samenwerking met de sportverenigingen de September Sportmaand!

Op de Huizerdag werd in 2019 de opening van de September Sportmaand op het (Sport) Plein 2000 voor het tweede achtereenvolgende jaar georganiseerd. Een succes voor alle sportaanbieders!

Helaas zal de Huizerdag dit jaar niet zal doorgaan. Een mooi evenement, dat vorig jaar nog 20.000 bezoekers mocht verwelkomen!

De hechte samenwerking met Stichting Huizerdag, de vaste hoofdsponsors, de donateurs, zorginstellingen en bedrijven, die belangeloos de Sportmaand ondersteunden, dat is dit jaar allemaal anders...

COVID-19 heeft een behoorlijke impact op de sport en daarmee ook het verenigingsleven. Er wordt momenteel een groot beroep gedaan op de tijd en veerkracht van alle vrijwilligers bij de sportverenigingen.

Het bestuur van het Sport Platform Huizen vindt het dan ook niet gepast om dit jaar een Sportmaand in te plannen en heeft  besloten een Huizer Sportweek te organiseren, gelijke tred houdend met de NOC*NSF Nationale Sportweek van 18 tot en met 27 september.

Overzicht activiteiten bij sportverenigingen:

Momenteel wordt aan dit overzicht gewerkt, wordt vandaag, 10 september, gepubliceerd.

 

In deze Sportweek staan de sportverenigingen centraal en zullen zij hun sportaanbod, voor de diverse doelgroepen, ondersteund door het SPH, kunnen promoten, zoveel mogelijk op eigen locatie, rekening houdend met de dan geldende richtlijnen.
 

>Sportmaand

Wij helpen u graag verder
Neem contact op