06 - 430 583 00

VOG - Heb jij hem al?

15-02-2022

VOG - Heb jij hem al?

Samen voor een veilige sportomgeving

Verklaring Omtrent Gedrag

Door een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) geeft de vereniging aan de leden, ouders van leden en vrijwilligers het signaal af sociale veiligheid belangrijk te vinden en hiervoor haar verantwoordelijkheid te nemen .Een VOG staat ook wel bekend als een bewijs van goed gedrag. Het  wordt sportverenigingen aangeraden om (toekomstige) vrijwilligers te laten screenen op hun verleden.

Een VOG geeft aan dat het verleden van (nieuwe) trainers, coaches, begeleiders, verzorgers en andere vrijwilligers geen probleem vormt om op een club actief te zijn. Met een VOG draag je dus bij aan een veilige sportomgeving. Een VOG kun je via je club gratis aanvragen als je club zich heeft aangemeld voor de gratis VOG-regeling voor vrijwilligers! 

Iedereen moet op zijn of haar club in een veilige omgeving kunnen sporten. Voor agressie, intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag is absoluut geen plaats. Een VOG, ofwel Verklaring Omtrent Gedrag, kan daarbij helpen. Een VOG is een door de overheid erkend bewijs van goed gedrag.

 

Gratis VOG-regeling voor vrijwilligers

Iedere club kan zich aanmelden voor de gratis VOG-regeling voor vrijwilligers. Jouw club dus ook. Daardoor kom je als vrijwilliger in aanmerking voor een gratis VOG. Door zich aan te melden, geeft je club tegelijkertijd een ijzersterk signaal af dat ze sociale veiligheid op de club heel belangrijk vinden en zich daarvoor inzetten.

Dit kun je doen

Heb je nog geen VOG, vraag je club dan naar de gratis VOG-regeling voor vrijwilligers. En vraag of ze zich daarvoor aanmelden. Weet je club niet van het bestaan van de regeling? Wijs ze dan op www.gratisvog.nl. Daar vinden ze alle informatie erover. Waarom een VOG voor vrijwilligers belangrijk is, wat de voordelen zijn, hoe ze zich moeten aanmelden enz.

Vrijwilliger? VOG!

Een vereniging kan de Regeling Gratis VOG aanvragen via: www.gratisvog.nl.

 

 

>>VOG - Heb jij hem al?

Wij helpen u graag verder
Neem contact op