06 - 430 583 00

Projectplan: Senioren Sportief Samen Gezond

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft het Huizer projectplan ‘Senioren Sportief Samen Gezond’ een ruime subsidie toegekend in het kader van de landelijke regeling Sportimpuls.

Met het project, genaamd FitStars, wil het Sport Platform Huizen inactieve ouderen aan het bewegen krijgen. Samenwerkingspartners zijn Versa Welzijn, NOC*NSF, gemeente Huizen en diverse sportaanbieders: Budosporten Osorezu, Laresz, tennisvereniging Huizen, voetbalvereniging svHuizen (AH78 en HSVDeZuidvogels starten in 2019), en gymnastiekvereniging Turnlust. Deze vijf verenigingen hebben zich aangemeld en bieden vanaf 12 november een sportaanbod op maat!

In Huizen groeit de doelgroep van 65-plussers van 8.800 naar 12.700 in 2040. De meeste inactiviteit is in Huizen te vinden in de wijk Zuider Eng en Stad en Lande. Hier zal het project zich op focussen. De Sportimpuls is bedoeld om het proces in gang te zetten, maar na 2 jaar (looptijd project) moeten de sportaanbieders dit zelf kunnen uitvoeren en bekostigen.

Doel is om ouderen, die nu in een isolement leven door middel van het sporten ook weer mee te laten doen in de maatschappij. Niemand hoeft straks in Huizen nog inactief te zijn!

De eerste editie van de FitStars folder is verspreid, ga voor de laatste wijzigingen naar de FitStars Facebook Pagina

 

>>FitStars

Wij helpen u graag verder
Neem contact op